Sunday, January 15, 2012

dim sum, again at adam ali




Me tak pernah makan dim sum dan biasanya orang cina yang makan dim sum ni. Me teringin nak makan and fortunately kat Bandar Puteri ada satu kedai makan cina muslim - Adam Ali. Sebelum ni me dah pernah menulis tentang Adam Ali. Menu kat situ memang totally chinese style dan memang sedap. Siang malam customer sure penuh kat situ, especially Malays. Mungkin kita dah muak dengan menu atau masakan Melayu dan nak tukar citarasa, so Adam Ali is the right place.

Recently, me dating dengan my huby, tak ketinggalan si kecik tu, again had dinner at Adam Ali. Me try makan dim sum. Me bayangkan dim sum ni besar macam kuih pau tu tapi bila dah hidang depan mata me, alahai...so cute!

Rasa dim sum ni not bad tapi kalau sesapa yang suka makanan manis atau masin, mungkin dim sum tak sesuai. Cicah dengan apa ntah. Tak kisah la kan, me cuma nak rasa. Makan 3 biji dim sum, macam makan buah melaka je gayanya.

Kalau ada orang nak kan resepi dim sum, tanya je kat mr.google yang baik hati tu. Tapi me tengok banyak2 resepi semua guna kulit wantan. Pure dim sum rasanya tak guna kulit wantan kot.

Karnival WOW

Karnival WOW baru2 ni macam tak wow sangat, biasa2 jek. Yang happening sebab ada live programme by TV3. So ramai ler orang kerumun kat sit...