Friday, January 13, 2012

ayam uncle bob vs cendol


SUMBER : FRIENDLY MR.GOOGLE
Salam hari Jumaat. Minggu ni me and anak kecik me macam kurang selera makan nasi. We all prefer makan benda lain selain daripada nasi. My huby pulak agak busy this week, selalu balik dah tengah malam. So me dua beranak ikut suka nak makan apa.

Malam kelmarin kami makan KFC. Kebetulan si kecik tu minta belikan recorder untuk dia guna kat sekolah, me pun menerjah ke Giant yang hanya located 1KM dari rumah me. Beli 1 set dinner plate, snackbox chicken dan cheezy wedges. Kenyang sampai pagi.

Petang kelmarin, si kecik tu minta belikan ayam uncle bob. Actually ayam uncle bob ni femes during fasting month, tiap2 hari derang ni mesti ada jual kat bazar ramadhan. Now, owner of ayam uncle bob ni dah pun ada biz card. Maknanya biz dah semakin maju. Ayam goreng yang derang jual memang sedap, ada rasa pedas2 sikit tapi berbeza dengan rasa KFC. Bila dah goreng, ayam tu dipotongnya kecik2 supaya senang dimakan. Sebelum digoreng, ayam2 tu nampaknya diperap dan disalutkan dengan bedak dulu. I mean tepung :)

Bukan saja si kecik tu yang minat makan ayam uncle bob ni, tapi my huby pun suka. Me try tanya mr.google tentang ayam uncle bob ni dan yang keluar info seperti kat [SINI]. Yang pasti stall ayam uncle bob yang selalu me terjah ni, 100% orang Melayu Islam.

SUMBER : FRIENDLY MR.GOOGLE


Sambil makan ayam uncle bob, makan juga cendol. Yummy!

iphone yang hilang

Kelmarin dapat kawan2 baru dari Jepun. One of them is an English teacher in Singapore and married to Singaporean. The other one (...