Thursday, January 12, 2012

musim malas memasak

Sumber : bluevirgolady

Since cuti sekolah lepas, since me 'pos' kan anak kecik me ke kampung, me dapat penyakit malas nak memasak dah. Ice box kat rumah tu tak pernah penuh dah sepanjang cuti sekolah. Me and huby just makan ala kadar dan selalunya we all makan kat luar. Till now, my huby dah mula ada menu favourite dia. Order saja kat kedai. Sup ekor, kailan ikan masin dan ayam masak halia, tu la jugek yang huby order. Tapi since si kecik tu dah mula bersekolah, dapur kami mula berasap semula... dan huby pun dah kurang ke kedai makan. Dia lebih suka masak sendiri kat rumah. Agaknya ni la aura anak kan.

Actually me tak pernah masak sup ekor tapi me suka makan. Me tak ingat kat mana sup ekor yang paling best tapi kalau tak silap kat New Castle. Orang kata makan sup ekor banyak khasiatnya tapi me takde nak meneliti apa khasiatnya.

End Part 1.

Aura anak ni memang hebat. Tanya la mana2 mak ayah, siapa yang tak sayangkan anak kan. Even kucing dan monyet pun tau nak berikan kasih sayang pada anak. Anak adalah anugerahNya yang tidak ternilai. Me pun  mudah sangat nak mengalirkan airmata kalau sesuatu hal itu melibatkan kesusahan dan kesakitan anak2 me.

Me harap kawan me yang itu, sentiasa redha menghadapi segala dugaan yang berkaitan dengan perjalanan hidupnya, terutamanya apabila berdepan dengan anak2nya.

iphone yang hilang

Kelmarin dapat kawan2 baru dari Jepun. One of them is an English teacher in Singapore and married to Singaporean. The other one (...