Monday, October 24, 2011

if you lazy to cook : chicken rice shop

Air Soya Cincau

Sometimes suri rumah separuh masa pun perlukan rehat kan. Takde la balik dari kerja, terus masuk dapur dan memasak. Kadang2 kita perlukan rehat juga. Kena pulak mood tak berapa nak baik sebab bos asyik mengamuk tak tentu pasal kat ofis. Bila dah jadi macam ni, mood pun down.


Sup Wantan


Tapi actually me memang agak malas nak memasak bila SRK takde kat rumah. Sebab yang selalu makan banyak, SRK ler. Me dengan anak kecik me, makan ala kadar je. So we all sekali-sekala terjah Chicken Rice Shop, tak jauh dari rumah me. Sebulan sekali bolehlah terjah kedai ni tapi kalau selalu sangat, bohsan juga kan.

Harga makanannya quite ok dan me agak berpuashati la. Rasanya pun boleh tahan. My favourite, of course sup wantan. Me mula minat makan sup wantan waktu me menginap di The Zone On The Park, Ampang few years ago. Sup wantannya memang sedap, terus me jatuh cinta.


king patin

I am a die hard fan of ikan patin. Of coz la kan sebab akak asal dari Bandar Ikan Patin. Kalau balik kampung, gulai ikan patin ...