Friday, September 23, 2011

nasi tomato (old story maaa...)



Banyak cerita makan yang me tak update. Ni cerita pasal jamuan raya department me yang ada staff seramai 18 orang aje. Bincang punya bincang, we all setuju nak masak beberapa menu yang biasa. Me kena masak nasi tomato. Takat nak masak untuk family me, ok lagi tapi bila kena masak untuk 30 - 40 orang, me terkedu kejap. Nasib baik ada kawan-kawan yang sporting, boleh tolong me masak. Walaubagaimanapun hasilnya tak lah sesedap mana tapi bolehlah makan.

Usai open house department me, nasi tomato punyalah banyak lebih. Mungkin me salah sukat kot. So, ramai yang boleh tapau bawa balik rumah. Kat rumah, me kukus semula nasi tomato ni lebih kurang 15 minit. Then me masak lauknya, of course ayam masak merah. Dan me buat salad tomato yang sangat simple sebab tak ada timun.






Kawan-kawan, actually ni cerita seminggu selepas cuti raya tempoh hari. Next entry, me nak cerita tentang ikan patin bakar pulak.


king patin

I am a die hard fan of ikan patin. Of coz la kan sebab akak asal dari Bandar Ikan Patin. Kalau balik kampung, gulai ikan patin ...