Thursday, September 22, 2011

apam balek inti pulut hitam

Me  busy dengan kerja-kerja ofis dan hal-hal kat rumah. Tak masuk lagi hal studies me yang itu. Tapi bilamana malam semalam sahabat baik me cik puan putrylady menghantar mesej ringkas bertanya kabar dan minta me update blog, maka me gagahkan juga. Cewah.

Takde cerita best. After raya, memang banyak open house dan memang bulan ni bulan untuk me menambah berat badan. Apa pun, layan dulu apam balek yang SRK beli. Awalnya bila SRK offer, me tolak tapi bila tengok anak kecik me makan dengan berselera, me pun makan.

Wow! Sedap apam balek ni, me suka. Intinya lain daripada biasa, ada pulut hitam campur dengan nyiur parut. Memang best.





mee kari chinese style

Semalam, tengahari lagi dah plan nak masak mee kari chinese style. Entah ler, tetiba teringin nak makan. SRK dan anak2 pun setuju ta...