Monday, September 26, 2011

ikan patin bakar



Selalu kalau masak ikan patin, sure masak lemak, asam pedas tempoyak atau goreng kan. Ada satu ketika dulu masa me attend satu majlis kat Dewan Tun Razak, Temerloh, derang hidang ikan patin kukus. Memang sedap, tak ada bau atau rasa hanyir sikit pun. Tukang masak tu memang keeellaasss.

Last week, me balik kampung. My mom masak ikan patin bakar pulak, cicah dengan sambal kicap. Pun sedap sampai tak cukup seekor. Apatah lagi ada orang jual ikan patin kat depan rumah mak je. Senang sangat nak beli :)

Mak memang power bab masak ikan patin. 

throwback: 10Binjai, PNB Park, KLCC

Throwback yang terobek. Last minute decided buat iftar kat 10Binjai, PNB Park. RM80 per head tapi guna orang dalam, dapat RM64 per...