Monday, September 26, 2011

ikan patin bakar



Selalu kalau masak ikan patin, sure masak lemak, asam pedas tempoyak atau goreng kan. Ada satu ketika dulu masa me attend satu majlis kat Dewan Tun Razak, Temerloh, derang hidang ikan patin kukus. Memang sedap, tak ada bau atau rasa hanyir sikit pun. Tukang masak tu memang keeellaasss.

Last week, me balik kampung. My mom masak ikan patin bakar pulak, cicah dengan sambal kicap. Pun sedap sampai tak cukup seekor. Apatah lagi ada orang jual ikan patin kat depan rumah mak je. Senang sangat nak beli :)

Mak memang power bab masak ikan patin. 

mee kari chinese style

Semalam, tengahari lagi dah plan nak masak mee kari chinese style. Entah ler, tetiba teringin nak makan. SRK dan anak2 pun setuju ta...