Friday, September 30, 2011

kari ketam




Baru-baru ni me makan kat BB dgn SRK. Biasanya kalau SRK ada kerja kat area KL, we all sure lunch sama-sama. Tempat yang paling senang nak pergi, of coz la BB. Tapi bukan makan kat dalam Pavillion ye. SRK belanja me makan ketam berlada. Rasanya dah lama sangat me tak makan ketam.

Dek kerna me rasa tak puas makan ketam berlada tu, maka recently waktu me terjah pasar dengan SRK, me beli 3 ekor (sahaja!). Cukuplah untuk me makan kan. Balik rumah, me masak kari ketam. Mungkin dah jadi kebetulan, rempah kari ketamnya me dah beli awal-awal lagi masa balik kampung tempoh hari.

Masak kari ketam simple aje you. Lebih kurang sama masak kari lain-lain. Ada serbuknya, InshaAllah jadi karinya.


king patin

I am a die hard fan of ikan patin. Of coz la kan sebab akak asal dari Bandar Ikan Patin. Kalau balik kampung, gulai ikan patin ...