Saturday, August 27, 2011

mee kerinting goreng




Actually sepanjang minggu ni, SRK ke luar daerah atas urusan kerja dia yang tak habis2.  Time SRK takde kat rumah, me lebih senang nak memasak. Kalau dia ada, wajib ada menu yang berkuah sikit.

Mujur anak kecik me tak cerewet mana. Dia makan je apa yang ummi dia masak tapi kadang2 timbul juga komplen. Mee kerinting ni salah satu favourite anak kecik me tapi abahnya tak berapa minat.

Untuk masak mee kerinting versi me, cuma guna bawang putih & bawang besar yang ditumbuk lumat, sedikit kicap pekat, kicap masin, kicap manis, sos tiram, sos cili dan sos tomato. This time me cuma pecahkan telur semasa menumis bahan2 tadi. Patutnya bubuh sekali sayur mayur tapi atas permintaan si kecik, me tak bubuh.

ps : ini entry yang telah di-scheduled kan. mungkin waktu ni me dah pun berada di kampung (bandar ikan patin). jemput ler datang ke rumah ye.

IKLAN > INFO MANGKUK: Mangkuk coco-crunch yang anak kecik me dapat free sebab menang lumba lari..  :D

ten years, sunway pyramid

Sapa suka jenjalan kat Sunway Pyramid dan mencari makanan Melayu? Boleh la try makan2 kat restoran yang interiornya cantik dan...