Friday, August 26, 2011

tomyam campur




Masuk minggu akhir berpuasa, me selalu masak nasi goreng je untuk makan waktu sahur. Rasanya macam dah tak ada idea nak memasak dan makin tak punya selera. Untuk iklan, me dah turun 2.5 kg sepanjang puasa tahun ni :)

Tomyam ni favourite anak kecik me, so selalu la juga me masak. Me tumiskan bawang putih dan serai dulu. Then me masukkan 3/4 ketul paste tomyam dan masukkan bawang besar yang dibelah dua. Masukkan ayam, udang atau sotong dan biarkan sampai mendidih. Then masukkan buah tomato yang telah dibelah-belah ikut suka. Masukkan juga daun limau purut bagi menaikkan aura bau. Akhir sekali bubuh garam secukup rasa.

Siap untuk dihidang.

mee kari chinese style

Semalam, tengahari lagi dah plan nak masak mee kari chinese style. Entah ler, tetiba teringin nak makan. SRK dan anak2 pun setuju ta...