Monday, July 18, 2011

twister ala KFC


Kelmarin me balik ke kampung me yang femes dengan ikan patin tu. Alhamdullillah sekarang ni musim durian, rambutan pun dah mula nak masak. Rezeki.

Breakfast semalam, me cuba nak buat something yang lain daripada cekodok, nasi lemak atau nasi goreng (sekadar menulis beberapa menu biasa..). Me teringat entri lempeng me. So, me buat la lempeng lagi tapi kali ni me letak ayam (goreng dada ayam dan hiris kecik-kecik), buah tomato (potong dadu kecik-kecik), kentang (rebus dan lenyek) dan telur dadar hancur (goreng campur dengan susu segar). Semua bahan ni letak atas lempeng dan gulung.

Hasilnya sebijik macam twister kat KFC tu. Jangan lupa tabur lada hitam sikit dan mayonis (kalau suka) dan bubuh sos cili bila nak makan.

mee kari chinese style

Semalam, tengahari lagi dah plan nak masak mee kari chinese style. Entah ler, tetiba teringin nak makan. SRK dan anak2 pun setuju ta...