Tuesday, July 19, 2011

gulai nangka


By the time entri ni di "tayangkan", me dalam perjalanan ke Johor Bahru untuk melaksanakan kerja-kerja rasmi me. Dah lama sangat tak menerjah ke JB walaupun kaum kerabat ramai juga menetap di JB.

Gulai nangka ni, bonda me yang masak. Me tak berapa minat gulai nangka tapi kalau makan nangka masak tu, me suka  :)

Me rasa tak susah mana nak masak gulai nangka ni. Nangka kena rebus dulu tapi leceh kan nak menyiang nangka. Bergetah gitu. Bahan-bahan lain macam biasa la, ikan bilis, bawang, kunyit, santan dan garam. Nak best lagi, bubuh lada kecik. Berpeluh you kalau makan.

throwback: 10Binjai, PNB Park, KLCC

Throwback yang terobek. Last minute decided buat iftar kat 10Binjai, PNB Park. RM80 per head tapi guna orang dalam, dapat RM64 per...