Tuesday, July 19, 2011

gulai nangka


By the time entri ni di "tayangkan", me dalam perjalanan ke Johor Bahru untuk melaksanakan kerja-kerja rasmi me. Dah lama sangat tak menerjah ke JB walaupun kaum kerabat ramai juga menetap di JB.

Gulai nangka ni, bonda me yang masak. Me tak berapa minat gulai nangka tapi kalau makan nangka masak tu, me suka  :)

Me rasa tak susah mana nak masak gulai nangka ni. Nangka kena rebus dulu tapi leceh kan nak menyiang nangka. Bergetah gitu. Bahan-bahan lain macam biasa la, ikan bilis, bawang, kunyit, santan dan garam. Nak best lagi, bubuh lada kecik. Berpeluh you kalau makan.

workout by your name

Lama tak share pasal workout, since akak pun dah lama tak buat serious workout. Setakat lari2 anak kat tasik titiwangsa tu, ada ...