Wednesday, January 26, 2011

bingka bawang goreng



Satu lagi kuih yang me minat tapi jarang-jarang jumpa sebab: i) tak reti buat ii) ada resepi pun, macam takde masa nak buat iii) me memang takde talent dalam bidang buat kuih-muih ni...

Tapi, pada satu hari yang aman damai, ada la sedara mak ni singgah rumah dan bawa kuih ni satu talam besar. OMG! Ni la namanya rezeki datang bergolek, me bagi ofismate dan me makan dengan sepuas-puasnya. Sesiapa yang punya resepi kuih ni,

tolong ingatkan aku tolong share dengan me kat sini. Tak pun you all boleh tepek resepi kat blog sendiri dan "tag" kat me. Orait kan?

Dan kuih ni namanya kuih bingka bawang goreng. Sedap, memang sedap. Sedara mak memang terer buat dan me memang terer makan..

king patin

I am a die hard fan of ikan patin. Of coz la kan sebab akak asal dari Bandar Ikan Patin. Kalau balik kampung, gulai ikan patin ...