Wednesday, March 16, 2016

canoe addicted







Hobi anak dara semenjak sekolah kat KL ni dan mungkin kebetulan rumah kami dekat jugek dengan tasik titiwangsa. Bermula dengan suka2, sekarang dah jadi addicted. Kalau boleh budak ni nak berkayak hari2. Mahu tak hari2 ummi sampai rumah pukul 8 pm...huhu.






Katanya tak semua negeri ada kelab kayak yang macam kelab kayak KL ni dan tak semua kelab yang ada tu aktif. Tapi kelab KL ni memang aktif, derang punya ahli2 muda remaja lagi. Dah macam2 competition derang masuk sampai ke Labuan nun, lebih hebat lagi sampai ke Thailand.





Ni semua muka2 ceria tak hengat walaupun berkayak tengah panas. Katanya tak pe muka sunburn, beli jek stok aloe vera untuk hilangkan kesan sunburn. Yup, berkesan. Uols kalau sunburn muka, sapu la aloe vera kat muka setiap malam sebelum tido. In Shaa Allah.

Dah pakai sunblock tapi still nampak gelap muka tu. Last2 someone cadang pakai aloe vera ni. Terima kasih banyak2. Walaupun pegi sekolah kena ejek muka hitam dengan kawan2 dia, budak ni memang slumber. 






Ini cerita hari sabtu lepas, budak ni attend klinik kayak buat sekian kalinya, nak achieve something katanya. Air tasik titiwangsa ni kadang2 "berombak" tapi budak2 ni okay je. 

Kalau sapa2 teringin nak main kayak during weekend, bayar RM5.00 je kat kelab ni, then uols dah boleh main kayak. One thing, sebaik2nya kena reti berenang la ye.






Kena ada kawan2 yang memang minat dengan aktiviti ni, kalau tak...latihan tak dapat nak buat konsisten. Biasa la budak pompuan kan, kena ada kawan kalau nak buat satu2 benda tu. Kawan tak datang, dia pun tak join la.





Nice view from tasik titiwangsa, boleh nampak KLCC.

Peace :)

mee kari chinese style

Semalam, tengahari lagi dah plan nak masak mee kari chinese style. Entah ler, tetiba teringin nak makan. SRK dan anak2 pun setuju ta...