Wednesday, January 20, 2016

hidangan simple








Lama tak belanja pic masak2 kat rumah kan. Sebabnya lately ni banyak masak main2 jek, tak sampai hati nak share :)

Setiap kali balik kampung, forsure tak lupa bawa balik bekal ikan patin fresh. Kalau beli kat KL ni, ikan macam tak fresh, tak tau import dari kawasan mana.  Kali ni share masak2 yang main2 jugek, tak macam chef2 lain yang masak special gitu. Ni untuk makan anak-beranak jek, masak apa yang SRK dan anak2 suka makan.

Ada udang sikit, goreng dengan bunga kobis, my favourite ni. Ikan patin tu akak goreng jek sebab tak sempat nak beli bunga kantan lagi nak buat gulai. Akak selalu compare harga bunga kantan ni, mahal uolls. Kalau uolls ada laman kecik2 depan rumah tu, tanam la bunga kantan. Berbaloi daripada beli kat kedai. Masak daging sikit untuk anak2 dan kari ayam untuk my lovely SRK.

Done!

king patin

I am a die hard fan of ikan patin. Of coz la kan sebab akak asal dari Bandar Ikan Patin. Kalau balik kampung, gulai ikan patin ...