Tuesday, December 15, 2015

awana genting highlands







Second time buat program kat Awana Genting Highlands ni, so tempat dah quite familiar. Senang sikit nak uruskan sebab dah tau macamana rooms and halls dia. Why pilih tempat ni?? Satunya sebab tak jauh mana dari KL, so tak penat nak travel. Keduanya sebab tempat ni ada facilities yang lengkap to fullfill our programme. Ketiganya sebab my boss suka golf. So...kita mesti pilih tempat yang ada golf. Woha!!

Ini kira programme of the year la. Kalau orang declare wedding of the year etc, so akak declare programme of the year sebab almost 200 participants yang berkampung kat atas bukit ni. Mahu tak pening kepada nak handle program macam ni tapi atas teamwork yang jitu among collegues, alhamdullillah semuanya berjalan dengan baik.






Third day, we all ada teambuilding...kena buat jungle tracking. Semua kena join kecuali yang sakit dan yang pregnant. Memang interesting sangat aktiviti ni, mencabar ketahanan fizikal masing2. Since akak dah tiga minggu tak buat workout kat gym, boleh la imagine macamana stamina akak nak daki bukit bagai tu. Ketat dada rasanya nak bernafas tapi akhirnya berjaya jugek sampai ke destinasi akhir jungle tracking, di temani dengan tiga ekor pacat.

Tengok tu..derang siap berehat kat dahan2 pokok sebab keletihan yang amat sangat.

My collegue ada yang keluar airmata nak habiskan aktiviti ni, memang penat sangat. Nasib baik cuaca kat situ elok...tak hujan dan tak panas.






Lepas jungle tracking, ada pulak aktiviti nih...ada berani ke? Pada mulanya akak nak join jugek aktiviti ni tapi since instructor tak bekalkan gloves pada kami, akak mula cuak dan tak nak ambik risiko. Lagi pun akak tak pernah praktis buat aktiviti ni. Tahniah kepada semua kawan2 yang berjaya menyahut cabaran ni.



iphone yang hilang

Kelmarin dapat kawan2 baru dari Jepun. One of them is an English teacher in Singapore and married to Singaporean. The other one (...