Thursday, November 26, 2015

kabar dari Bandung







Tengah malam kelmarin, akak dan SRK berbesar hati menghantar abang long akak ke airport. Abang long dan wife dan anak dara tunggal dia nak pegi shopping kat Bandung. Dari Kuala Lipis ke Bandung la gayanya. Ini first time they all fly ke negara orang, nervous katanya tapi akak dah bagitau, keep cool. Yang tak cool, akak la sebab sampai rumah semula dah dekat pukul 3 am. Pukul 6 am dah bangun nak bersiap pegi kerja. Mamai dibuatnya, driving gaya orang tertelan air daun ketum extra.

Abang long dan family dah selamat tiba kat Bandung walaupun flight derang delay sejam sebab hujan lebat. Ok la tu kan daripada delay berjam-jam atau sehari...tak larat.





Sebaik dapat berjalan-jalan kat Bandung, dah hilang nervous agaknya. Banyak masuk pic2 derang kat sana kat whatsapp family group. Ye la, duit rupiah pun dah berjuta-juta ada dalam wallet. Rambang mata la kan.

Nak jugek join pegi shopping kat Bandung tapi SRK tu busy memanjang. Sabtu dan Ahad pun nak kerja, simpanan hari tua katanya. Mengaku pun dah tua =).






My SIL memang hobi dia, shopping. Pantang kalau pegi mana2 pun, mind dia mesti ingat nak shopping jek...hehe. Hobi ni ada la tempias sikit2 kat akak, tu yang SRK tak larat nak follow. 

Hopefully abang long enjoy kat sana. Kot2 ada la melayang satu dua souvenirs dari Bandung kat adik pompuan tunggal dia ni :)




throwback: 10Binjai, PNB Park, KLCC

Throwback yang terobek. Last minute decided buat iftar kat 10Binjai, PNB Park. RM80 per head tapi guna orang dalam, dapat RM64 per...