Tuesday, August 4, 2015

from kuantan to pedu : tropicana apartment, bukit merah



Semalam off day, sangat letih selepas berarak menghantar pengantin ke Kedah. Jauh perjalanan, luas pengalaman dan letih badan :). Kalau last week kenduri kat Kuantan, last weekend kami bertandang pulak ke Kuala Nerang. Macamana la boleh jumpa jodoh orang jauh bangat ni.

It was about my cousin's wedding.





Bermalam kat homestay di Bukit Merah Laketown. Ni first time akak jejak kaki kat Bukit Merah secara proper. Setakat lalu lalang tu, ada la beberapa kali. My auntie dah sewakan tiga buah homestay berupa apartment kat situ. Kebetulan memang my cousin kerja kat situ, so lepak kat situ je la.

Homestay ni ada tiga bilik tapi actually bilik ketiga tu sangat kecik. Macam stor. 





Ruang tamu ada sofa dan tv. Balkoni kalau tarik langsir, boleh nampak terus highway PLUS. Ruang tamu ada aircond, bilik master dengan second room pun ada aircond. Ok la kan kalau sapa2 yang suka duduk dalam aircond.






Kat ruang tamu juga ada set meja dan kerusi ni. Extension tu memang disediakan sebab maklum la kan ada yang caj handphone etc. Berderet charger...






Meja makan kat area dapur. Oleh kerana antara dapur dengan ruang tamu tak ada dinding, so meja makan diletakkan kat tengah2 gitu. Cantik kerusi dia. Kat atas meja tu we all punya bekalan...setelah berjalan jauh.





Ni la dapurnya, boleh katakan semua ada. Boleh memasak sebab ada dapur gas. Ok la kan daripada tak ada, peti ais wajib ada.






Ni ruang antara bilik master dengan bilik kedua, diletakkan tempat penyidai tuala. Bilik master ada bilik air sendiri. Kedua-dua bilik ni ada katil double, almari baju dan almari solek.





Ni la bilik ketiga, sangat kecik. Muat satu katil single jek. Tak ada aircond, guna kipas dinding jek. kat sini la akak dan mak akak tidur. Kat sini juga la we all nak salin baju ke apa. We all dapat bilik bajet sebab sampai lewat. Sapa dulu, dapat la bilik best. Redha jek.





See...tempat tidur akak..muat2 nak letak bantal jek. Tilam tak ada, so guna toto. Bagi mak tidur kat atas katil, selesa sikit. Dekat pukul 1 am, baru la mata terasa nak pejam. Berubah tempat tidur macam ni la. Sakit juga badan ni tidur kat atas toto nipis.

Well, I'm still cool :)









Karnival WOW

Karnival WOW baru2 ni macam tak wow sangat, biasa2 jek. Yang happening sebab ada live programme by TV3. So ramai ler orang kerumun kat sit...