Friday, May 8, 2015

ayam masak merah by SRK








SRK memasak lagi...woha!

What do you expect if your husband rajin memasak? Akak suka..hehe..Tak payah nak suruh2, terus aje ke dapur.

Tapi menu biasa2 aje, makan berdua + anak dara sorang, bertiga. Akak dan anak dara makan jarang menambah nasi pun. Yang makan banyak, SRK ler. Kalau ada ulam timun, mesti ada budu. Wajib kot. Sementara stok budu still ada kat rumah. Ikan kerisi pulak memang sentiasa akak beli sebab itu la salah satu ikan yang anak dara makan. Beli ikan siakap, ikan selar...tak makan. Memilih juga dia. Nasib baik makan ikan patin.

Actually SRK lebih expert masak jenis kari2 gitu. Jarang dia masak ayam masak merah ni. Tapi bila masak, boleh makan juga. Tak ada masalah. Thank you SRK =).

Menu makan kat rumah akak selalunya simple aje, jarang la penuh meja makan gitu sebab bimbang membazir. Rakyat tak ramai.





throwback: 10Binjai, PNB Park, KLCC

Throwback yang terobek. Last minute decided buat iftar kat 10Binjai, PNB Park. RM80 per head tapi guna orang dalam, dapat RM64 per...