Saturday, July 20, 2013

maggi goreng : buka puasa hasil tangan anak kecik





Time puasa gini kadang2 memang tekak meragam. Ada yang selera nak makan, ada yang tak berapa nak selera. Baru2 ni anak kecik akak nak makan chicken burger aje, terliur katanya. Bosan asyik makan nasi putih. Akak pulak punya la tak selera nak berbuka puasa dengan chicken burger, rasa dugal aje makan burger.

Kelmarin, anak kecik request nak makan maggi goreng tapi dia nak masak sendiri. Akak ok aje, biar dia yang masak sendiri. Akak cuma monitor aje dia guna dapur. Katanya, "adik dah tahu macamana nak masak maggi goreng, dah tengok buku resepi, ummi tolong belikan fish ball dan fish cake". Beres dear.

Makanya, jadi la maggi goreng versi anak kecik akak, siap buat air ice lemon tea. Kelasss....darjah 5 dah reti masak.





Yang ini pulak, bukan akak dan anak kecik akak yang buat tapi akak beli kat bazar Ramadhan kat depan ofis. Lembut betul roti dia, tahan sampai ke sahur. Dalam gulungan roti tu pulak ada sambal, macam burger Malaysia tu. Sedap. Empat biji RM2.00.

Nota : Akak dan SRK iftar kat kampung hari ni, baru ada peluang nak berbuka puasa dengan mak dan abah. Boleh la makan ikan patin :))

throwback: 10Binjai, PNB Park, KLCC

Throwback yang terobek. Last minute decided buat iftar kat 10Binjai, PNB Park. RM80 per head tapi guna orang dalam, dapat RM64 per...