Tuesday, July 30, 2013

buka puasa @ mango chili, giant kinrara




Ini kali ketiga berbuka puasa kat luar.  Sebelum ni dua kali berbuka kat RR Awan Besar sebab on the way balik dari kampung, tak sempat nak sampai kat rumah. Kali ni memang nak penuhkan permintaan anak dara akak. Bukan pergi jauh pun, kat giant Kinrara aje. Tak sampai 15 minit pun dari rumah kami.








Kami tempah meja untuk berbuka di satu restoran Thai food, Mango Chili. SRK kata sedap makanan kat situ, so akak on aje. Tak kisah sangat. Sampai kat situ dah dekat pukul 6pm, meja2 pun dah hampir fully booked. Akak terus tempah makanan, termasuk popia goreng tu yang harganya RM4.00 ++. Itu maknanya seketul popia harganya seringgit. Kalau jual harga macam ni kat bazar Ramadhan, akak tak beli...ngeeee.....






Dah nama tempat makan ni mango chili, maka hampir setiap jenis food ada kerabu mangga. Pedas yang amat, maklum la ala2 Thai. Akak makan nasi putih dengan ayam padprik thai. Pedas.




Yang macam ayam penyet ni ialah ayam goreng, pilihan SRK. Still ada kerabu mangga kan. SRK tempah tomyam thai untuk kuah. Pedas! Tapi sedap.




Nasi goreng pattaya pilihan anak dara dan kerabu mangga tidak ketinggalan. Tak cukup air segelas budak kecik ni nak habiskan nasi goreng dia, pedas.


....seronok budak ni dapat berbuka kat luar....


...penuh meja dengan makanan....hmmm...actually kami dapat meja yang kecik...huhu....

.... kat luar tu penuh dengan stalls yang jual pelbagai baju, jubah dan kasut....extra bonus untuk emak budak kecik hehe.....




Air pilihan untuk berbuka puasa, SRK dengan sirap bandungnya, anak dara dengan teh limau aisnya dan akak....suka minum air teh tiga lapis (baca : three layer tea). Semua sekali berbuka puasa ni tak sampai RM50.00....ok la kan?

Lokasi : Tingkat 1, Giant Bandar Kinrara, Puchong.

ten years, sunway pyramid

Sapa suka jenjalan kat Sunway Pyramid dan mencari makanan Melayu? Boleh la try makan2 kat restoran yang interiornya cantik dan...