Monday, May 6, 2013

anti aging



..photo credit to wanista...

Akak ni die hard fan Ella tapi takde la  fanatik sampai tak hengat, cuma akak "membesar" dengan lagu2 Ella. Ada orang kata Ella ni gedik dan suka buat2 manja, menyampah kan tengok dia macam tu =)). Tapi akak tak menyampah kat dia, akak suka dia.

Yang sebenarnya akak nak cakap, muka dia masa tahun 80an dengan sekarang, tak banyak beza. Pandai dia jaga kulit, jaga muka. Macam perempuan 30an kan? hehe. So, you ols yang dah masuk umur kilauan emas jangan risau tak tentu pasal. 

Nota:  Akak masih simpan double CD lagu2 popular Ella dari dulu hingga sekarang, pemberian seorang kawan yang dah lama sungguh akak tak jumpa. Harap2 dia sentiasa bahagia dengan keluarga.





Akak cuma nak share apa yang akak pakai. Akak pakai age defence sunblock extra soothing lotion untuk mengurangkan kesan pancaran cahaya matahari yang menyebabkan kulit muka berjeragat. Actually muka akak dah pun ditumbuhi jeragat sikit2, lepas daripada tu baru nak sedar diri. Baru nak cari kaedah penyelesaian dan baru nak jaga beriya2 sikit. 

Muka yang mudah berminyak macam muka akak ni sesuai menggunakan sunblock yang ada SPF50PA+++.  Bila pakai tu tak terasa berminyak, rasa lembut aje. 

Dulu2 akak tak berapa alert dengan penggunaan sunblock or uv protection ni tapi sejak dah masuk umur midi dengan persekitaran yang semakin tak selamat, akak mula mencari krim yang sesuai. Cari punya cari, bila guna produk yang akak tengok kat katalog cosway ni, rasa macam sesuai pulak. Boleh la you ols cuba pakai ye. Harga promosi, RM35.00 for limited period.




iphone yang hilang

Kelmarin dapat kawan2 baru dari Jepun. One of them is an English teacher in Singapore and married to Singaporean. The other one (...