Saturday, February 16, 2013

mudah.my


Bulan Januari lepas, penyewa rumah akak kat Kuantan tu dah stopped menyewa. Katanya rumah baru dia dah siap. It's ok, biasa la kan, lama mana kita nak menyewa kan. Kalau duduk rumah sendiri, boleh hias macam2, puas hati sangat. Jeles kat cik adik sorang ni yang dah duduk rumah sendiri...tak cukup tangan nak menghias rumah hehe.... Bila la akak nak terjah ke rumah baru dia... =))

Dah settle semua, akak advertised rumah akak tu untuk disewa. Kalau dulu tepek iklan kat blog tapi macam slow pulak nak dapat respon. Mungkin salah satu sebabnya blog akak tak popular :).

At last, bincang dengan SRK, better iklan kat mudah.com. Pepagi dah masukkan iklan nak sewakan rumah, siap dengan beberapa keping foto rumah. Tengahari dah dapat serious tenant. Memang mudah la. Alhamdullillah.

* End *

Bukan senang nak cari penyewa yang bagus untuk rumah kita. Penyewa lama rumah akak, bila kita berbual by phone nampak macam proper orangnya. Tapi bila dia serah kunci rumah, akak terus menerjah ke rumah akak, nak tengok apa dah jadi pada rumah. Kecewa pun ada, nak marah pun ada tapi dah kita bagi sewa kat orang, apa2 hal kena terima la ye.

Dengan dinding rumah penuh dengan "mural" abstrak yang memang kita tak boleh nak faham. Toilet yang macam tak berjaga langsung (tak faham macamana derang boleh ada mood nak lepaskan hajat dengan keadaan toilet macam tu....). Pintu bilik yang dah pecah. Terkedu kejap. Terpaksa pulak keluarkan kos yang agak banyak untuk baiki benda2 ni.

Itu la kan. Rambut manusia sama hitam tapi hati perut dia tak ada siapa yang tahu. Pendek kata kalau nak sewakan rumah, elok la sediakan agreement nya.

Happy weekend you olls.

throwback: 10Binjai, PNB Park, KLCC

Throwback yang terobek. Last minute decided buat iftar kat 10Binjai, PNB Park. RM80 per head tapi guna orang dalam, dapat RM64 per...