Tuesday, January 8, 2013

buncis manis





Lama tak tepek resepi kan. Bukan apa, waktu cuti sekolah, akak dan SRK banyak makan kat luar aje. Masing2 malas nak memasak. 

Ada kacang buncis lebih, goreng la dengan hirisan ayam. Akak cuma guna bawang putih, sos tiram dan kicap manis. Kalau ada udang, lagi best. Buah tomato tu boleh pilih samada nak bubuh atau tidak. Goreng kacang buncis jangan lama2, nanti hilang pula kerangupannya.




2 comments:

  1. Hampir sama dgn respi cina. I guna udang kering instead of ayam, pastu guna sikit cube ikan bilis knorr.

    ReplyDelete
  2. ..owh ye ke :) tapi sy mmg suka chinese style...krg lemak gitu. boleh la share resepi nanti.

    ReplyDelete

jejak orang suka makan, suka baca dan suka tulis...terima kasih daun keladi...jangan serik datang lagi...