Monday, December 17, 2012

black pepper spaghetti







BLACK PEPPER SPAGHETTI 

BAHAN-BAHAN:

1/2 paket spaghetti-- rebus dan toskan
150gm daging cincang
3 batang sosej-- hiris
4 ulas bawang putih-- tumbuk
4 ulas bawang merah--tumbuk
sehiris halia--tumbuk
2 sudu besar sos tiram
2 sudu besar sos cili
3 sudu besar sos lada hitam (kalau nak tambah lada hitam tumbuk pun boleh..)
kicap manis 
garam gula 
minyak utk menumis


CARA MEMASAK:

Tumiskan dulu bahan2 yang ditumbuk. Masukkan daging cincang dan sedikit air, masak hingga daging empuk. Masukkan sosej dan sos / kicap dan kacau hingga sebati. Kemudian masukkan spaghetti dan kacau rata. Masuk garam secukup rasa. Kalau suka, taburkan hirisan daun pudina. Kalau tak ada pun tak apa.


Cuma foto atas tu, akak makan black pepper spaghetti kat food court, Tesco Pusat Bandar Puchong. Sedap rasanya, siap ada ayam lagi dan ayamnya sama dengan ayam untuk menu chicken chop =)).

Karnival WOW

Karnival WOW baru2 ni macam tak wow sangat, biasa2 jek. Yang happening sebab ada live programme by TV3. So ramai ler orang kerumun kat sit...