Wednesday, September 19, 2012

woods', hacks, strepsil & fisherman's friend


Lepas raya tak demam raya pun. Tapi balik dari kursus dapat penyakit.

Hacks dah cuba...makan tak berenti.

Strepsil pun dah berpaket-paket.

Fisherman's friend pulak...sentiasa ada stok dalam kereta.

Beli pulak ubat batuk Woods'...dah habis sebotol tapi macam tak kurang juga.

Malam tadi minum pulak air limau panas, campur dengan madu...tak tidur akak dibuatnya, asik bangun buang k***k kat toilet. Tapi akak rasa mujarab juga petua yang ini.

Dah elak minum ais, elak makan oily food. Masih sama. Tekak dah luka kot, sakit bangat.

Datang kerja, makin ke petang...makin teruk batuk akak. Maklum la aircond tak boleh nak slow. Pakai jaket pun macam tak berkesan.

Time2 sakit tekak dan batuk macam ni, ada aje call masuk. Tak jawab kang, macam tak patut. Bila dah jawab, sabo aje la agaknya orang yang call tu. Mana taknya, suara kejap ada kejap takde. Kadang2 suara terus jadi bergetar.

Apa2 pun doakan semoga segalanya baik2 aje.


Karnival WOW

Karnival WOW baru2 ni macam tak wow sangat, biasa2 jek. Yang happening sebab ada live programme by TV3. So ramai ler orang kerumun kat sit...