Friday, July 6, 2012

udang paprik




Atas permintaan si kecik tu, SRK belikan sedikit udang untuk dimasak kat rumah. Selalunya akak goreng biasa aje udang ni tapi kali ni akak masak paprik. Nasib baik si kecik tu tak banyak komplen. 

By the way, lupa la nak story pasal ikan pekasam yang akak beli khas di kampung akak, Temerloh. Tak sempat nak snap fotonya sebab terlalu asyik sangat makan ikan pekasam ni....tak hengat dunia.

Nak masak udang paprik versi akak mudah aje. Bahan2nya cuma bawang putih, bawang merah, cili giling, sos tiram, daun limau purut, stok ayam dan sedikit gula serta garam. Masak udang usah lama sangat sebab nanti hilang manisnya.

king patin

I am a die hard fan of ikan patin. Of coz la kan sebab akak asal dari Bandar Ikan Patin. Kalau balik kampung, gulai ikan patin ...