Tuesday, July 10, 2012

layan si kecik @ chicken rice shop




Bila SRK tak dapat makan kat rumah sama2, mula la si kecik ni "memerintah" nak penuhkan kehendak dia. Mulanya nak pergi makan kat food court Tesco tapi akak malas nak layan jem nak pergi situ. Nak cari tempat letak kereta pun satu hal....penuh memanjang. So..akak bawa makan kat Chicken Rice Shop aje la buat sekian kalinya...

Si kecik ni seperti biasa makan set menu yang khas untuk budak2 bawah 12 tahun, RM9.99. Ada nasi, ayam, wantan goreng, sup dan air.



Akak pulak makan set menu untuk 1 pax, boleh pilih nak mee apa...ada dessert dan air boleh pilih, RM13.99. Memang dah cukup kenyang bagi akak.



Benda ni ala2 popia tapi kulitnya keras sikit macam kon aiskrim gitu. Isinya lebih kurang sama dengan isi popia. Quite nice.



Ingatkan dessert apa kan, rupanya cuma nata de coco aje....sempoi. So, jangan letak harapan yang tinggi ye :)). Semua ni ada dalam menu yang akak makan.



As usual, mana boleh kalau tak snap gambo permaisuri ni kan. Layan aje la kan.
(nota : sebahagian nama si kecik ni memang bermaksud "permaisuri" dalam bahasa Melayu...sebab tu dia suka memerintah kot hehe..)






mee kari chinese style

Semalam, tengahari lagi dah plan nak masak mee kari chinese style. Entah ler, tetiba teringin nak makan. SRK dan anak2 pun setuju ta...