Tuesday, July 17, 2012

makan-makan @ ofis akak #2




Last Friday, akak dan kawan2 buat makan2 kat ofis. Actually ada ofismate mengidam nak makan laksa. Akak pulak tak terror mana nak masak laksa, so pass aje la kat kawan2 yang terror kan :).

We all buat la "gotong-royong" masak kat pantry ofis, masak ikut dan aje. Janji we all happy.

Bila dah masak laksa ni, of course la dah naik bau kuahnya kan....daripada sorang yang mengidam, jadi ramai la pulak yang "mengidam". Dah tau dah, that's why we all masak banyak :)).




3 paket laksa takkan tak cukup kan. Kuah laksa aje yang terpaksa diimport lain sebagai tambahan sebab cepat sangat keringnya dalam periuk.

See....hasilnya laksa kami ni.




Walaupun tak plan elok2 tapi still ada kuih-muih untuk dihidang, murah rezeki namanya.





Alhamdullillah, akhirnya segalanya berjalan dengan baik. Terima kasih pada semua kawan2 yang baik hati bergotong-royong masak laksa... :))





mee kari chinese style

Semalam, tengahari lagi dah plan nak masak mee kari chinese style. Entah ler, tetiba teringin nak makan. SRK dan anak2 pun setuju ta...