Tuesday, July 3, 2012

lagi bagus adik bawa bekal


...ni bukan bekal si kecik tapi breakfast akak untuk arini...

Lately anak kecik akak selalu merungut pasal makcik2 kat kantin sekolah dia tu tak jaga kebersihan. Makcik tu tak basuh atau bersihkan tangan bila nak pegang kuih-muih. Kadang2 si kecik ni ternampak makcik2 tu merasa makanan dengan jari, kemudian terus pegang gelas atau pinggan untuk diberikan kepada pelajar2. Alahai.

Jadi bila balik ke rumah, si kecik merungut lapar sebab katanya tak selera nak beli makanan kat kantin. Tak macam makcik2 yang sebelum ni agak menjaga kebersihan. Mungkin isu macam ni perlu diketengahkan dalam mesyuarat PIBG. Cikgu-cikgi pun kena alert dengan keadaan di kantin. Kesian kat budak2 yang takde pilihan dah nak makan.


...bekal si kecik, roti celup telur....

Tambah pulak sekolah si kecik sekolah berbilang bangsa. Ada bangsa melayu, cina, india, iban, siam, kadazan...dan ada juga yang mix, ayah melayu tapi mak orang jepun. Mesti budak2 ni mempunyai selera makan yang berbeza-beza kan.

king patin

I am a die hard fan of ikan patin. Of coz la kan sebab akak asal dari Bandar Ikan Patin. Kalau balik kampung, gulai ikan patin ...