Tuesday, July 31, 2012

kari ikan masin




Menu kampung dah datang. Bosan asyik masak kari ayam atau gulai daging, apa kata kita masak kari ikan masin pula. Ada sesetengah orang tak perasan pun Adabi ada mengeluarkan serbuk kari ikan masin. Tapi sebenarnya ia dah lama, selalunya kat paket tu bertulis "kari ikan kering & ketam". Maknanya boleh pakai untuk kedua-duanya.

Jangan tak tau, yang ni my lovely husband yang masak. Dia punya teruja nak masak sebab first time nampak ada serbuk kari ikan kering / masin. Apa daaa.... :)). So, akak biarkan aje dia masak.

Terlebih excited agaknya, masak kari ikan kering pun dicampurnya ikan selar kuning dengan talam berjeruk. Dapat tak bayangkan rasanya, mesti agak berbeza. Suka2 dia aje nak masak apa pun kan :)).

Kalau nak tau macamana cara masak kari ikan kering ni, boleh tengok kat belakang paket serbuk kari ikan kering & ketam Adabi ni...hehe...simple aje ..... Sabar je kan... :))

workout by your name

Lama tak share pasal workout, since akak pun dah lama tak buat serious workout. Setakat lari2 anak kat tasik titiwangsa tu, ada ...