Hidangan petang kali ni, akak masak roti sardin. Roti gini memang favourite SRK dan anak2. Actually bukan la hidangan untuk minum petang sangat, akak masak roti ni untuk berbuka puasa. Simple aje nak buat roti sardin ni, sesuai untuk "orang yang lapar tapi nak cepat dapat makan.." :))
Masak dulu sardin tu, angkat dan perahkan sikit limau kasturi atau limau nipis. Bubuh garam sikit bagi ada rasa. Tapi kalau tak suka takde hal.
Kalau rajin, sapu dulu margerin kat roti, baru la letakkan sardin kat roti dan celup dalam telur...terus boleh goreng atas ceper (kuali leper). Gantikan minyak masak dengan margerin untuk menggoreng.
Dah siap untuk dimakan. Ala...semua orang tahu camna nak buat roti sardin ni kan.
Anak2 kakcik pun suka makan roti macam tu. Malangnya mak dia orang tak berapa suka nak buat! hehehe...
ReplyDelete....alamak...suruh anak2 buat sendiri jek, kak :))
Deletebest sgat2 ni my feveret sdp!..
ReplyDelete...makan tak hengat dunia..kans.. :))
Deletekalau org bujang suka la buat roti ni.... hahah ... senang jer
ReplyDelete...betul tuh...tp tu pun kalau rajin kans... :)
DeleteMudah dan cepat. Bulan puasa nanti sambil2 balik kerja tu sambil2 sibik kat dapur boleh buatkan.
ReplyDelete...yup...buat bln posa ok nih.. :))
DeleteKakak selalu juga buat bekal ke pejabat dan anak kakak ke sekolah. Cecah dgn soso pun sedap juga.
ReplyDelete...alamak kak, manisnya... :)
Delete