Thursday, June 21, 2012

roti sardin bandar puteri




Hidangan petang kali ni, akak masak roti sardin. Roti gini memang favourite SRK dan anak2. Actually bukan la hidangan untuk minum petang sangat, akak masak roti ni untuk berbuka puasa. Simple aje nak buat roti sardin ni, sesuai untuk "orang yang lapar tapi nak cepat dapat makan.."  :))

Masak dulu sardin tu, angkat dan perahkan sikit limau kasturi atau limau nipis. Bubuh garam sikit bagi ada rasa. Tapi kalau tak suka takde hal.

Kalau rajin, sapu dulu margerin kat roti, baru la letakkan sardin kat roti dan celup dalam telur...terus boleh goreng atas ceper (kuali leper). Gantikan minyak masak dengan margerin untuk menggoreng.




Dah siap untuk dimakan. Ala...semua orang tahu camna nak buat roti sardin ni kan.

king patin

I am a die hard fan of ikan patin. Of coz la kan sebab akak asal dari Bandar Ikan Patin. Kalau balik kampung, gulai ikan patin ...