Thursday, June 14, 2012

kueteaw kungfu ala-ala bandar puteri




Petang semalam teringat yang cuma ada telur kat dalam ice box. So, akak punya la survey resepi telur kat internet. Paling lama akak bertandang kat blog dapur tanpa sempadan. Memang macam2 jenis resepi telur ada kat situ.

At last, sebelum balik rumah singgah jap kat kedai Speedmart, sebelah kawasan rumah akak aje. Beli kueteaw sebungkus, boleh la match kan dengan baki sayur sawi yang ada dan telur. Bubuh juga udang dua ekor, tu aje yang ada.

Sama aje macam kita nak masak yee mee kungfu, cuma yang ni akak campurkan sikit kicap manis, sikit aje ye. Tepung jagung jangan lupa tapi this time terlebih tepung jagung la pulak...pekat giler jadinya. 

Sedap dimakan time panas2 lagi, bubuh sikit cili potong......berasap you.

ten years, sunway pyramid

Sapa suka jenjalan kat Sunway Pyramid dan mencari makanan Melayu? Boleh la try makan2 kat restoran yang interiornya cantik dan...