Friday, May 11, 2012

sweet sour squid & mushroom


...fried mushroom....

Menu malam tadi, cendawan tumis. Dah kehabisan stok dalam ice box, ditambah pula kehabisan idea nak masak + virus malas. So, akak masak cendawan putih aje la. Nak masak cendawan ni sangat mudah, cuma guna bawang putih, bawang besar dan sos tiram aje. Kalau suka campurkan dengan capsicum. Orang kata kalau tak nak mabuk bila makan cendawan, masak la pada kadar yang lama sedikit.


..doyak aka sotong masam manis..

Then masak sotong sikit. Kalau masak sotong kicap, kebarangkalian SRK tak nak makan. Tak kena dengan selera dia kalau masak kuah kicap gitu. So, masak la sotong masam manis. Macam masak cendawan tadi, kaedahnya mudah you. Macamana kita masak ikan masam manis, lebih2 kurang itu la juga bahan2nya. Kita yang masak kan, so..guna la kreativiti sendiri :)

Have fun.



8 comments:

  1. EEE SEDAPNYA CENDAWAN TU..... NAK SIKIT....

    p/s: eh terguna caplock plak, gara2 update senarai peserta lah ni.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ..hehe...2 minggu nih kan "angau" awana.. :D

      Delete
  2. Salam Yong,
    Hmmm ringkas dinner, tp menyelerakan. Janji kita yg masak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ..time rajin dan ada stok dlm ice box, kita masak la kak hehe

      Delete
  3. Wlpn simple..akan jd lg sedap dr mkn kt luar :)

    ReplyDelete

jejak orang suka makan, suka baca dan suka tulis...terima kasih daun keladi...jangan serik datang lagi...