Monday, April 16, 2012

monday blues


Monday blues. Walaupun jarang berlaku pada diri akak tapi sesekali berlaku, hebat juga impaknya.

Hari ni memang blues abih. Akak datang ofis dengan make-up mata yang agak tebal sebab nak cover mata yang nampak sedikit bengkak. Gara-gara berjaga tengok movie sampai pukul 2 pagi dan tetiba mata merajuk nak tidur. Lama akak baring kat atas sofa, siap bawa selimut sekali. Manalah tau kot-kot tertidur atas sofa tapi tak berjaya. At last, tertidur juga dan jam dah pun menunjukkan pukul 3 pagi. 

Jam loceng jangan lupa kunci, kalau tidak bukan akak aje yang tak bangun subuh malah anak kecik akak pun tak pergi sekolah.

Driving pagi tadi ke ofis dalam keadaan mamai. Memang mamai. Dua minit sebelum pukul 8 am, baru akak sampai ofis. Terrible. Gara-gara movie.

Nak ambik noon nap tapi mata macam tak sporting langsung sebab akak jarang tidur tengahari. Langsung laju aje jari-jemari ni menaip, buat entry ni.

To niza yang tak pernah jemu mendengar cerita akak dan sudi berkongsi masalah, jasamu dik tak tahu bila akak nak balas. Moga-moga friendship yang kita bina sejak bertahun-tahun lamanya, tak akan putus sampai bila-bila. 

Hopefully tak ada Tuesday blues pulak.

throwback: 10Binjai, PNB Park, KLCC

Throwback yang terobek. Last minute decided buat iftar kat 10Binjai, PNB Park. RM80 per head tapi guna orang dalam, dapat RM64 per...