Thursday, February 16, 2012

nasi air @ marang, terengganu




Foto yang me published semalam sememangnya me snap di kawasan perkampungan, Marang, Terengganu.  Dua hari me kat sana dari pagi hingga ke malam, me pergi banyak tempat. Dalam perjalanan me ke Kuantan, me dan kawan2 singgah kat Marang, pekena nasi air. Actually kami nak makan nasi tapi rupanya gerai tepi laut yang kami singgah tu cuma ada nasi air dan laksa. Tapi memang ramai pelanggan yang singgah ke situ.

Takde pilihan, me cuma makan nasi air. Sedap sup nasi air ni, ada rasa. Lain-lain, dia bubuh perut dan daging. Puas hati la makan. Harganya pun biasa2 aje. Lokasi kedai ni berdekatan dengan kedai keropok lekor 008, tepi jalan je. Kami makan nasi air ditemani dengan angin laut.

mee kari chinese style

Semalam, tengahari lagi dah plan nak masak mee kari chinese style. Entah ler, tetiba teringin nak makan. SRK dan anak2 pun setuju ta...