Thursday, October 20, 2011

nasi arab @ andalus

Kelmarin me and my friends lunch kat Restoran Andalus, salah satu restoran yang menyajikan menu Arab. Lokasinya tak jauh dari my office. Actually menu Arab ni not my favourite tapi sebab nak meraikan pertukaran seorang sahabat, maka me ikut je. Agaknya orang lelaki memang suka makan nasi Arab kot, sebab tu budak2 lelaki kat ofis me macam teruja.

Me order Fish Beriani, tak pasti apa ingredients nya tapi me agak-agak ikan dimasak dengan sup sampai kuahnya pekat. Not bad rasanya tapi takde la sedap sangat :)



Tengok nasinya, ada lemon, tomato dan ikannya dicurah terus atas nasi. Menu yang ini tak perlu dah ada sup dan juga tak ada "cencaluk" (sambal Arab).  Match pulak dengan minuman "beer halal" yang ada pelbagai perisa. Tapi me tak minum pun, tak lalu. Me cuma minum mineral water yang me bawa dari ofis. Whatever, me ucapkan selamat berjaya kepada sahabat yang bertukar ke Kelantan. Me pulak dah bohsan dengan New Castle :)





king patin

I am a die hard fan of ikan patin. Of coz la kan sebab akak asal dari Bandar Ikan Patin. Kalau balik kampung, gulai ikan patin ...