Thursday, August 18, 2011

this is the first time



This is the first time of this Ramadhan, me dan family berbuka puasa kat luar. Memang kat luar sungguh sebab beralaskan rumput, beratapkan awan, bertemankan sinaran lampu samar2 dan dihiburkan dengan bunyi kapalterbang yang lalu-lalang.

Selepas "shopping" di bazar Ramadhan kat sebelah Kompleks PKNS, SRK terus bawa kami ke Padang Merdeka. Berbuka puasa kat situ dengan ratusan (I think..) manusia lain yang kebanyakannya me tengok remaja-remaja. Anak me excited sangat.

Tapi, malang memang tak dapat nak bau kan. Sebelum ke bazar Ramadhan, me terjelepuk jatuh kat lubang tepi jalan. Lutut berdarah tapi SRK buat cool. Ini cerita hari Selasa ye.

mee kari chinese style

Semalam, tengahari lagi dah plan nak masak mee kari chinese style. Entah ler, tetiba teringin nak makan. SRK dan anak2 pun setuju ta...