Saturday, August 6, 2011

nasi paprik @ kota belud



Me memang suka nasi paprik. Kalau pergi mana-mana mesti me akan cuba nasi paprik kat tempat tu. So far nasi paprik yang paling best yang me makan adalah nasi paprik kat Narathiwat. Dulu masa me bekerja di New Castle (baca : Kota Bharu), me memang selalu menerjah ke negara jiran sebelah tu. Bukannya susah sangat kan nak pergi sana.

Foto atas, tu nasi paprik yang me makan waktu me menerjah ke Kota Belud. Lagi. Quite enak rasanya, cuma me minta sup kosong untuk dimakan dengan nasi paprik. Kalau nak tengok sunset di Tanjung Aru, KK, boleh la ke blog me yang lagi satu http://intanrh3.wordpress.com

Me rasa nak buat nasi paprik tak susah. Nasi tu tetap nasi putih, cuma kena buat lauknya. Yang buat dia rasa paprik ialah daun limau purut. Itu paprik versi me.

king patin

I am a die hard fan of ikan patin. Of coz la kan sebab akak asal dari Bandar Ikan Patin. Kalau balik kampung, gulai ikan patin ...