Tuesday, August 9, 2011

kari telur ayam (menu recycle)



Hari ke-9 kita berpuasa. Kawan-kawan anak kecil me cakap, bulan puasa ni bulan banyak makanan best. Classmates dia separuh daripadanya budak cina dan india. Budak-budak ni cakap, petang lepas habis sekolah, terus ajak mak ayah dia orang terjah bazar ramadhan. Boleh beli macam-macam. Patut la petang semalam me tengok cina berebut-rebut nak beli laksam...jarang jumpa agaknya.

Kat ofis me pun ada extra small bazar ramadhan. Tapi tauke-tauke tu jual makanan dan kuih, harganya boleh buat me think twice samada nak beli atau tak. Kuih chara manis tu, sebelah je dah RM0.50. Maknanya sebijik, RM1.00. Takkan nak beli 2 bijik kan, lekat celah gigi je.

Actually kari telur ni menu recycle me. Petang semalam ada buat kari ikan tapi ikannya dah habis. So tak nak membazir kuah kari yang masih banyak, me bubuh telur. Boleh makan time sahur.

Pecahkan telur dalam kuah kari. Simple :)





Tak terlupa, thank you very much pada my friend yang sudi mengepos murtabak raja dari New Castle. Harga murtabak ni me dapat RM12.00 sekeping tapi puas hati makan sebab sedap. Sekeping you all boleh makan bertiga, sure cukup punya. Tebal dan padat. Pada sesiapa yang nak cari dan beli murtabak raja ni, make sure dapatkan yang ori ye.

king patin

I am a die hard fan of ikan patin. Of coz la kan sebab akak asal dari Bandar Ikan Patin. Kalau balik kampung, gulai ikan patin ...