Wednesday, July 27, 2011

sup cendawan & ikan pari bakar


Jangan jemu ye sebab me masih bercerita tentang masa me makan-makan di JB. Satu petang pula, kawan me ajak minum petang, lebih kurang jam 5.30 pm dan as usual me ikut je sebab makan free :)
Kawan me bawa me minum kat satu kedai yang dia selalu lepak la. Then dia offered me makan sup cendawan. Me terdiam sekejap sebab pada me, kalau makan sup cendawan, mesti lawannya ialah nasi putih. Tapi bila me pandang keliling, rupanya orang-orang situ makan sup cendawan sebagai pelengkap minuman petang.

So, me "belasah" je kan.





Sebelah malam pula, kawan me bawa me makan di ... .. me lupa nama tempat tu tapi yang pastinya dekat dengan Hospital Sultanah Aminah dan berhampiran juga dengan jalan menuju ke Danga Bay. Kami makan ikan pari bakar. Ikan bakar best tapi yang tak bestnya, banyak cicak kat kedai tu.

Kena pilih meja yang jauh sikit daripada lampu, baru bebas daripada cicak. Nasib baik bukan cicak tokek kan. Kalau tak, me dah kaya  :)

throwback: 10Binjai, PNB Park, KLCC

Throwback yang terobek. Last minute decided buat iftar kat 10Binjai, PNB Park. RM80 per head tapi guna orang dalam, dapat RM64 per...