Monday, July 4, 2011

gulai lemak udang + nenas



Me balik kampung di Pahang last weekend. Selalunya me mesti nak cari ikan patin, nak buat gulai asam pedas atau goreng tapi kali ni me rasa muak pulak. So, me cari satu menu yang agak malas jarang me masak. Me beli udang dan nenas ...dan me minta tolong my mom masak. Dah lama tak makan masakan mak.

So, dapat la me makan gulai lemak udang + nenas. Pekat lagi gulai yang my mom masak ni.. Me rasa kalau masak gulai lemak nenas dengan ikan kering pun sedap kan...

Harap dapat bagi idea pada kawan-kawan ya.

throwback: 10Binjai, PNB Park, KLCC

Throwback yang terobek. Last minute decided buat iftar kat 10Binjai, PNB Park. RM80 per head tapi guna orang dalam, dapat RM64 per...