Thursday, March 24, 2011

nasi air @ kg. baru, KL



Malam hujung minggu lepas, nak releasekan rasa penat daripada kesesakan lalulintas, me singgah di Kg. Baru untuk makan nasi air. Katanya kawan-kawan, nasi air kat situ agak femes dan memang ramai sungguh manusia pada waktu tu. Sampai di situ jam 8.00 malam, tempat letak kereta berlapis-lapis dengan kereta.

SRK offer me makan nasi air dan saya terus setuju bila tengok banyak betul lauk-pauk dia...So..me bagi 4 bintang untuk nasi air ni.. Tapi tak boleh lupa nasi air kat Berek 12, New Castle. Memang sedap.

Monday, March 14, 2011

ikan bakar @ sekinchan ikan bakar



You all pernah test market? Apa-apa jenis test market la tapi mesti pernah kan. Lebih-lebih orang lelaki, suka test market. Macam tu jugek la dgn SRK, nak test market. Actually lebih kepada test makan dan test poket dia.

So we all terjah ke Restoran Ikan Bakar Sekinchan yang tak jauh dari rumah kami. Selalu tengok pelanggan punya ramai kat situ, sampai terpaksa Q nak dapat table. Tengok kat belakang restoran, berduyun pekerjanya (warga asing) sibuk dan fokus membasuh pinggan-mangkuk dsb. Wow! Sure overhead restoran ni tinggi.

Me suka dekorasi restoran ni, derang guna lampu gaslin menggantikan lampu kalimantang. Cantik dan unik. Ada juga digantung lampu minyak yang orang bawa pergi berkhemah tu. Tapi susunan mejanya terlalu rapat. Untuk orang yang bersaiz SRK, memang tak berapa selesa. Cina pun datang makan.



pantai kemasik

Last two days, kami sekeluarga ke Dungun untuk menghantar anak dara yang dah mula kuliahnya semalam. Great, semalam juga birthday dia yan...