Thursday, December 17, 2015

jalan2 @ quill city mall







Tengok la betapa happynya budak baru habis SPM bila dapat jalan2 kat shopping malls. Zaman ni kan, Gen Y memang fikir shopping mall jek...fikir gadgets jek kan. Daripada tak ada mood, mood terus melompat-lompat bila ajak jalan2. Kus semangat.

Bawa anak2 jalan ke Quill City Mall untuk beli something. Actually nak terjah ke Aeon kat situ. Pegi naik tren je, tukar naik monorail kat Titiwangsa. 10 minit jek perjalanan berbanding dengan naik kereta, malas nak hadap jem.

Sampai2 jek kat situ, masing2 lapar dan haus, terus naik kat food court. Makan hot & rolls jek, depan restoran nasi kandar. Restoran nasi kandar ni sesuai untuk smokers sebab dia ada sediakan ruang makan yang open air kat sebelah luar.






Teringin nak main giant monopoly? Boleh pegi quill city mall, orang dewasa pun boleh main kalau nak test tahap IQ =)). But for me, bila dah terlalu besar, dah jadi macam susah untuk move dan game pun jadi macam slow.

Untuk penggemar Teh Tarik Place, kat situ pun ada branch...selain daripada kat Jalan Pahang (depan entrance HKL). So, tak payah pegi jauh2 untuk orang sekitar town centre ni. H&M pun ada, kedai buku MPH pun ada. Tak ketinggalan, TGV Cinema.





Budak addicted main kayak ni dah nampak gelap kulit muka, hari2 berjemur. Ada satu tempat / dinding kat quill city mall ni, nampak ada ramai budak2 suka posing ambik gambo kat situ. Dindingnya batu bata. So, my doters pun ambik kesempatan posing sama. Warna tudung creepe sedondong dengan warna dinding. Kebetulan.






king patin

I am a die hard fan of ikan patin. Of coz la kan sebab akak asal dari Bandar Ikan Patin. Kalau balik kampung, gulai ikan patin ...