Tuesday, August 20, 2013

hotel sri manja @ indera mahkota, kuantan


Lepas tamat cuti raya lepas, akak terus pergi outstation, round negeri sendiri, Pahang. Empat hari meronda, sempat bermalam di hotel milik Tunas Manja. Tunas Manja dah kaya you olls...boleh buka hotel sendiri lagi.




Akak duk kat bilik yang paling murah, RM110.00 included breakfast. Suka dengan kombinasi warna dinding bilik ni, hijau pucuk pisang dan krim. Rasa damai aje gitu.




Tapi bilik yang murah ni agak terhad ruangnya, namun masih ada ruang untuk kita bersolat. Beg galas kotak2 warna ungu tu, akak pinjam beg sekolah anak sulung akak...ngeeeee.... =)).




Simple kan tapi cantik, just gantungkan dua keping panel kat dinding kepala katil. Boleh bagi idea pada sapa2 yang nak hias bilik tidur.




Bilik air  menggunakan tema warna yang hampir sama dengan bilik. Tak luas sangat tapi dah cukup selesa.




Sempat breakfast di restorannya, agak banyak food yang boleh kita pilih tapi sebab dah lama tak makan nasi lemak, akak makan la nasi lemak. Cuma tambah sayur2 untuk kelainan rasa. Jus oren tak tinggal. Layanan staff kat situ bagus...mesra alam.




Pondok yang dibina khas sempena Aidilfitri, sebagai tarikan kat situ. Pondok ni kita boleh view dari tempat makan tadi. Belakang pondok tu ialah kaunter utama untuk kita check in / out.




Ini keadaan dalam restoran, tak ramai orang lagi. Mungkin sebab waktu baru raya ke-6, jadi orang ramai belum habis beraya kan.

Last but not least, hall kat hotel ni sangat besar, sesuai la kalau nak buat seminar ke...dinner ke....

Kalau berkunjung ke Kuantan, boleh la menginap kat hotel ni. Lokasinya di Indera Mahkota.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...