Thursday, July 25, 2013

buka puasa @ dorsett regency


Sejak sebelum bulan puasa lagi, dah ramai orang duk tempah berbuka puasa kat sana sini, biasanya hotel la jadi pilihan kan. Harga yang hotel offer bukan main tak hengat lagi kan....tapi still lagi ramai orang yang sanggup bayar mahal2 untuk sekadar makan ala kadar gitu.

Department akak pun sibuk nak tempah makan kat hotel. Cari punya cari, encik bos setuju tempah makan kat Dorsett Regency, Jalan Imbi. Menapak je you olls nak ke situ. Exercise konon =)). Dan ini kali pertama akak menjejak kaki ke Dorsett. Komannya kan.




Mula2 akak makan kurma salut kacang bagai tu, sedap rasanya. Rugi ambil satu aje tapi lepas2 daripada tu akak pergi ambil lagi hehe. Makan buah2an arab gitu. Kuih-muih lain tu akak makan lepas makan nasi. Cheese cake dia rasa heavy sangat cheesenya, rasa berat kat tekak tapi habis juga. 




Ingat nak Q ambil kambing bakar tapi Q nya bukan main panjang lagi you olls. Ramai sangat peminat kambing rupanya! Ye la kan, kalau beli sendiri daging kambing, boleh tahan mahalnya. So akak Q ambil nasi aje la, nasi hujan panas. Ambil sayur lemak pucuk manis, tauhu, daging lada hitam, isi ikan cicah dengan sos dan ......jumpa pulak kambing!




Lepas makan nasi, perut dah kenyang giler. Mahu tak kenyang kan. Kita ni bila dah berbuka puasa, banyak mana la sangat nak makan. Akak ambil rojak buah pulak, lama tak makan benda alah ni since petis dah berkurun takde kat rumah akak.




Yang ini kawan sebelah yang makan, dalam banyak2 benda, dia pilih sate dan sosej juga hehehe....ngidam gamaknya. 




Sup daging ni pulak, ada sorang lagi kawan yang makan tapi dia makan tak habis pun....Sup daging ni akak rasa macam biasa aje, bubuh kentang dan lobak merah. Nothing is special.




Selain sup, kawan akak ni makan mee sup. Dah memang suka makan sup gamaknya ataupun nak jaga badan =)).  Mee sup kat situ pun macam biasa aje ramuannya, ada hirisan daging dan fish ball.




Pembasuh mulut kena la ada kan. Yang ini bos akak yang ambil dan kami tumpang makan sekali...ngeeee. Ada strawberi, jambu, tembikai dan nenas. Banyak juga pilihan buah2an kat situ. Buah mata kucing pun ada. 

Selain daripada tu, ada juga pelbagai kerabu, aiskrim, serawa durian cicah dengan roti (yummy!!), japanese food seperti sushi dan sup miso tapi dah takde rezeki bila akak nak pergi ambil sushi, dah tinggal saki-baki aje. Kempunan jap.

Anyway, to eat all this things, you have to pay RM65.00 using voucher. Or pay RM80.00 without voucher. You decide.











ten years, sunway pyramid

Sapa suka jenjalan kat Sunway Pyramid dan mencari makanan Melayu? Boleh la try makan2 kat restoran yang interiornya cantik dan...