Friday, June 21, 2013

makan2 @ frangipani langkawi resort & spa





Kita layan cerita makan kat Frangipani Langkawi pulak. Actually menu yang dihidangkan kat situ tahap biasa2 aje. Punya la susah nak jumpa sotong dan udang yang gedabak dan fresh, hari2 menu ayam je ada. Kalau tak ayam, menu daging. Pancake tu memang wajib ada hari2.






Ayam dan daging memang tak dapat dipisahkan dari restoran ni. Kalau masuk bab sayur pulak, hari2 ada sayur kobis. I dont know why. Sayur2 lain macam susah nak jumpa tapi ada juga.




Menu sarapan pun hampir sama, tak ada yang special sangat. Mee goreng, mihun goreng dan kueteaw goreng yang biasa2 aje. Pencuci mulut dan buah2an pun tak banyak. So, tak banyak bintang boleh akak bagi kalau masuk bab menu makan kat tempat ni, quite limited.















throwback: 10Binjai, PNB Park, KLCC

Throwback yang terobek. Last minute decided buat iftar kat 10Binjai, PNB Park. RM80 per head tapi guna orang dalam, dapat RM64 per...