Thursday, July 5, 2012

mee sup jadi macam maggi ayam






Akak puasa lagi buat sekian kalinya dan semalam memang blank kepala ni nak masak apa untuk berbuka puasa. Blank sebab ice box kat rumah dah lama tak diisikan dengan stok2 lauk. Sebabnya within last two weeks, akak selalu kerja sampai malam. Bila dah macam tu, SRK pun malas nak masak dan kebanyakan masa, kami makan kat luar aje.

Balik rumah tengok just ada mee kerinting dan telur. Apa nak buat agaknya. Nak goreng macam dah jemu. At last hentam aje buat macam mee sup. Boleh panggil mee sup hentam saja.


Apa tidaknya, bahan2 yang akak bubuh cuma bawang putih, stok ayam, telur dan garam. Takde sayur takde apa lagi yang akak bubuh.

Si kecik sempat bagi komen, katanya baik makan maggi perasa ayam je...Ya tak ya juga hehe... :))

throwback: 10Binjai, PNB Park, KLCC

Throwback yang terobek. Last minute decided buat iftar kat 10Binjai, PNB Park. RM80 per head tapi guna orang dalam, dapat RM64 per...