Tuesday, January 31, 2012

kari ikan patin





Apa la agaknya benda ni ye? Dah tak ada idea sangat nak memasak, me masak je kari ikan patin. Tu kepala ikan patin yang me bawa khas dari bandar ikan patin. Selalu me asyik goreng atau buat gulai masam je, this time ubah selera pulak. Nasib baik SRK tak komplen, laju je dia makan.

Nak masak ikan patin ni, kena basuh ikan elok2 dengan air asam jawa. Me suka rendamkan ikan dalam air asam jawa dalam 10 - 15 minit. Bagi bau2 sungai tu hilang. Then cara nak masak kari ikan patin, sama je dengan kaedah kita nak masak kari ikan lain2 tu. Pandai2 kita la ye :)






throwback: 10Binjai, PNB Park, KLCC

Throwback yang terobek. Last minute decided buat iftar kat 10Binjai, PNB Park. RM80 per head tapi guna orang dalam, dapat RM64 per...