Thursday, August 11, 2011

fried wantan




Since Giant Hypermarket dekat sangat dengan rumah me, even Tesco Extra pun dekat, so rajinlah juga me window shopping kat situ. Me beli chicken ball. Cari meat ball macam tak ada. Cari yee mee, sepanjang me duduk kat kota ni, susah nak cari yee mee yang halal. Ada tanda halal tapi tanda yang tauke yee mee cipta sendiri. Kalau tak, boleh juga me masak yee mee kungfu. Lagi.

Lepas beli chicken ball, me cari pula kulit wantan. Kulit popia memang melambak tapi kulit wantan ni macam limited je kat Giant.




Balik rumah me buat benda ni. Bubuh chicken ball yang dah digaul dengan black pepper powder atas kulit wantan ni dan bungkus elok-elok. Then goreng rangup-rangup. Boleh buat berbuka puasa. Wantan is one of my favourites.



throwback: 10Binjai, PNB Park, KLCC

Throwback yang terobek. Last minute decided buat iftar kat 10Binjai, PNB Park. RM80 per head tapi guna orang dalam, dapat RM64 per...